Vildplukket
Er du medlem så log ind her for at købe til medlemspriser
Vildplukket
Spiselige urter, blade, blomster, bær og svampe fra naturen
Med den rette viden kan en almindelig gåtur blive til en spændende jagt på naturlig mad og vilde smage. Spiselige planter kan findes overalt: i skoven, på overdrev og enge – og faktisk også i byen. I Vildplukket får du fakta om omkring 70 planter; hvor de kan findes, deres særlige kendetegn, og hvordan man bedst plukker, tilbereder og konserverer dem. Mange er vant til at samle kantareller, men repertoiret kan udvides til at omfatte meget mere af det, skoven og engen har at byde på i form af urter, blomster, blade, svampe og rødder. De vilde planter er de seneste par årtier kommet i søgelyset, da de indgår som råvarer i det, der kaldes nyt nordisk køkken. Planter, der længe er blevet regnet for ukrudt, har nu fået ny værdi og en plads i det moderne køkken.
Niki Sjölund er vokset op i det sydlige Lapland med naturen som legeplads. Som kok har han arbejdet med vilde planter på restauranter som Ekstedt og Gro i Stockholm. Nikis interesse for naturens rene råvarer har ført til, at han i dag lever af at plukke vilde planter til en række af de bedste svenske restauranter.
Indbinding: Hæftet
Sider: 176
Du støtter foreningens arbejde
Da overskuddet fra butikken går ubeskåret til arbejdet med at passe på Danmarks natur og miljø.
Du sparer penge
Du kan typisk spare 10-25% på nye varer og 50-75 % på udsalgsvarer.